top of page
  • Skribentens bildJamila

Boots och skydd


Jag använder boots som både skydd och förbättring av hästens gångart.


Vikten i bootsen gör en liten förändring i hästens naturliga gång (säger sig själv)


När ska man rida med boots?

Jag skulle t.e.x aldrig rida en obalanserad häst i högre tempo så som ökad tölt, pass utan att skydda den. Ett påslag av obalansering kan vara förödande och medföra både skador och ovillighet att gör just det för hästen.

Jag skulle också använt boots om jag hade en passtaktig häst som behöver hjälp för finna takt och balans. Här använder jag gärna tyngre boots som ex 200-240g. Detta då i periodvis. Grundträningen är det som avgör om hästen blir bättre på riktigt i tanken.


Jag kan också lägga på tyngre boots om jag vill få bättre trav och galopp. Desto tyngre boots (vikt) fram desto större centrifugalkraft = större steg och får då bakbenen att hinna in under sig bättre. = bättre takt och balans.


Boots kan också ha en motsatt effekt på svaga och otränade hästar.Jag rekommenderar att prova boots för att känna skillnaden som blir. Dock är jag emot att boots ska användas dagligen för att förbättra hästen, här ligger grundträningen i fokus. Desto bättre utan boots desto bättre med boots.


(Max vikt på tävling är 250g för ett par boots)387 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page