top of page
  • Skribentens bildJamila

Ingångsättning av Emelie Leijon

Hej allihop!

Idag tänkte jag passa på att berätta mina tankar kring igångsättning av häst efter vila. Vid den här tiden på året är det många som börjar sätta igång sina hästar efter vila (jag är en av dem). Mina hästar har vilat i några veckor och vi har nu börjat träningen inför denna säsong. Efter en vila tycker jag att det är viktigt att stegvis trappa upp träningen för att hästen ska vara väl förberedd för det som förväntas av dem. Men även för att förbygga skador.

En igångsättning för mig sker under en viss tid där jag vill att hästen ska bli så lösgjord och lyhörd som möjligt så att man sedan kan öka kraven. Att stressa fram resultat leder oftast till missförstånd och problem därför vill jag lägga mycket tid på igångsättningen, det är individuellt från häst till häst hur mycket förberedelser dem behöver.

Om jag inte lägger ner den tid som behövs kan jag heller inte förvänta mig att vi ska kunna prestera eller ha de samarbetet som behövs för att lyckas med våra mål. Därför tycker jag att det är viktigt att vi låter det ta den tid det tar och att vi inte stressar.

//Emelie


304 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page