top of page
  • Skribentens bildJamila

Några tankar kring fölAtt få ett föl som hästägare är nog bland det bästa som finns. All längtan, planering och förhoppningar. Jag har själv 3 islandshästston och 2 st varmblodsston dräktiga i år. Beräknas föla från slutet av mars till mitten av juli.
Tidigt eller sent föl? Min erfarenhet är att jag inte märkt något speciell skillnad på de som är födda i mars-april till de som är födda juli- augusti. Fördel precis som människor är att väl vid inridningen är de då är ett antal månader äldre och kanske mognare. MEN detta har jag aldrig märkt av. Det är hellre från individ till individ.


Jag har sedan några år låtit mina föl gått med sina mammor till minst 8-9 månader. Detta har däremot gett skillnad. Hullet hålls märkbart bättre, avskiljningen går smidigt och utan stress.


Hopas ni får bra fölningar och fina fiska föl 2018 =)


Här är en bild från idag: Toppur visades med 5 av sina avkommor födda 2017. Härlig personligheter, glada och obrydda.


Jamila

134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page